Nar Reçeli

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 4 su bardağı nar suyu
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 diş karanfil
  • Yarım limon suyu
  • Nar suyu, şeker ve karanfili tencereye koyun.
  • Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ayıklanmış narları ilave edin ve birlikte yarım saat daha pişirmeye devam edin.
  • Limon suyunu ilave edin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın. Soğuyunca steril kavanozlara koyarak muhafaza edin.
Not: Koyu bir reçel hazırlamak için reçelinizi daha uzun süre kaynatabilirsiniz ancak bu durumda rengi koyulaşacak ve şeker tadı keskinleşecektir.
Malzemeler
  • 4 su bardağı nar suyu
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 diş karanfil
  • Yarım limon suyu
Hazırlanışı
  • Nar suyu, şeker ve karanfili tencereye koyun.
  • Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ayıklanmış narları ilave edin ve birlikte yarım saat daha pişirmeye devam edin.
  • Limon suyunu ilave edin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın. Soğuyunca steril kavanozlara koyarak muhafaza edin.
Not: Koyu bir reçel hazırlamak için reçelinizi daha uzun süre kaynatabilirsiniz ancak bu durumda rengi koyulaşacak ve şeker tadı keskinleşecektir.

Etiketler