Servis: 8 kişi

Hazırlama: 135 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 500 gr. tel kadayıf
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
Muhallebi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 diş damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı gül suyu
Muhallebi Hazırlanışı
  • Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Limon kabuğu rendesi, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
Şerbet Hazırlanışı
  • Su ve şekeri, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  • Limon ve gül suyunu ekleyin.
  • Soğuması için şerbeti dinlendirin.
Muhallebili Tel Kadayıf Hazırlanışı
  • Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile her yerini yağlayın.
  • Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün.
  • Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Kadayıfın üzerinin iyice basılması için tabak yardımıyla iyice bastırın.
  • Soğuyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 500 gr. tel kadayıf
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
Muhallebi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 diş damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı gül suyu
Hazırlanışı
Muhallebi Hazırlanışı
  • Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Limon kabuğu rendesi, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
Şerbet Hazırlanışı
  • Su ve şekeri, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  • Limon ve gül suyunu ekleyin.
  • Soğuması için şerbeti dinlendirin.
Muhallebili Tel Kadayıf Hazırlanışı
  • Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile her yerini yağlayın.
  • Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün.
  • Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Kadayıfın üzerinin iyice basılması için tabak yardımıyla iyice bastırın.
  • Soğuyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.