Köfteli Bükme

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 adet yufka
  • Bağlamak için taze soğan sapı
  • 1 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Köfte
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Rendelenmiş soğan ve tüm köfte malzemelerini 10 dakika yoğurun. Yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
  • Ortasına yuvarlak olarak hazırladığınız köfteleri koyun.
  • Yufkayı bohça şeklinde bükün ve soğanın yeşil kısmı ile bağlayın.
  • Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • Bağlamak için taze soğan sapı
  • 1 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Köfte
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Rendelenmiş soğan ve tüm köfte malzemelerini 10 dakika yoğurun. Yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
  • Ortasına yuvarlak olarak hazırladığınız köfteleri koyun.
  • Yufkayı bohça şeklinde bükün ve soğanın yeşil kısmı ile bağlayın.
  • Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.