Kislik Domates

Servis:

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 1 saat

Püf Noktalar

  • Domatesler ezik Çürük olmamalı. Ben Roma tipi domates kullandım ama içine pembe domates de karıştırdım çünkü çok lezzetli
  • Yıkayıp kuruttum domatesleri dörde bölüp robotta pürüzsüz oluncaya kadar çektim. Sap kısmını kesmedim kabuklarını soymadım.
  • Tencereye koydum ve fokurdayınca altını kısarak 1 saat daha pişirdim. Pişerken sadece tuz ekledim ama arzu edersen defne biberiye gibi baharatlar ilave edebilirsin. 
  • Kavanoz ve kapakları sterilize ettim. Kapaklar yeni olmalı
  • Daha ocakta kaynarken kavanozlara koydum kapaklarına sıkıca kapattım ama ters çevirmedim bu doğru bir uygulama değil.
  • Kapattıktan sonra yerinden hiç kıpırdatmadım soyunca serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
  • Eğer buzdolabında yer varsa en alt rafa dize bilirsin bu daha güvenli.
  • Havayla temasını kesmek için üzerine yağ ekleyebilirsin Buda diğer bir koruma yöntemi
  • Sirke, şeker, sarımsak eklenebilir. Ancak ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum

3 kg domates 

3 tatlı kaşığı iri tuz

  • Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
  • Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
  • 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.
Malzemeler

Püf Noktalar

  • Domatesler ezik Çürük olmamalı. Ben Roma tipi domates kullandım ama içine pembe domates de karıştırdım çünkü çok lezzetli
  • Yıkayıp kuruttum domatesleri dörde bölüp robotta pürüzsüz oluncaya kadar çektim. Sap kısmını kesmedim kabuklarını soymadım.
  • Tencereye koydum ve fokurdayınca altını kısarak 1 saat daha pişirdim. Pişerken sadece tuz ekledim ama arzu edersen defne biberiye gibi baharatlar ilave edebilirsin. 
  • Kavanoz ve kapakları sterilize ettim. Kapaklar yeni olmalı
  • Daha ocakta kaynarken kavanozlara koydum kapaklarına sıkıca kapattım ama ters çevirmedim bu doğru bir uygulama değil.
  • Kapattıktan sonra yerinden hiç kıpırdatmadım soyunca serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
  • Eğer buzdolabında yer varsa en alt rafa dize bilirsin bu daha güvenli.
  • Havayla temasını kesmek için üzerine yağ ekleyebilirsin Buda diğer bir koruma yöntemi
  • Sirke, şeker, sarımsak eklenebilir. Ancak ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum

3 kg domates 

3 tatlı kaşığı iri tuz

Hazırlanışı
  • Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
  • Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
  • 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.