Kiraz Çöreği

Servis: 6kişi

Hazırlama: 130 dk.

Pişirme: 40 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arasına
  • Yarım su bardağı kiraz reçeli
Üzerine
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 2 adet yumurta sarısı – hamurun üzerine sürmek için
  • Pudra şekeri – serpmek için
  • Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
  • Yapışkan ve sert olmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Kapağını kapatarak oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan kase yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Üzerine tereyağı sürün, fındık serpin ve reçeli paylaştırın.
  • Hamuru bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arasına
  • Yarım su bardağı kiraz reçeli
Üzerine
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 2 adet yumurta sarısı – hamurun üzerine sürmek için
  • Pudra şekeri – serpmek için
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
  • Yapışkan ve sert olmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Kapağını kapatarak oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan kase yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Üzerine tereyağı sürün, fındık serpin ve reçeli paylaştırın.
  • Hamuru bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.