Kestaneli Bademli Puding

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

Puding
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz badem
Kestaneli Krem
  • Yarım kg. kestane
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Üzerine
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Şeker ve suyu 20 dakika kaynatın.
  • Kestanelerin üzerini çizin ve sıvı yağda 2 – 3 dakika kızartın.
  • Kızaran kestaneleri soyun ve şerbetle beraber pişirin. Pişen kestaneleri ezerek püre haline getirin.
  • Ayrı bir tencerede un, süt ve nişastayı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Toz şekeri ilave edin ve 5 dakika pişirin.
  • Tereyağı, vanilya ve bademi ekleyerek pudingi çırpın.
  • Servis kaselerine kat kat kestane ve pudingi paylaştırın.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra badem ve çikolata serperek servis yapın.
Malzemeler
Puding
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz badem
Kestaneli Krem
  • Yarım kg. kestane
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Üzerine
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 1 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
  • Şeker ve suyu 20 dakika kaynatın.
  • Kestanelerin üzerini çizin ve sıvı yağda 2 – 3 dakika kızartın.
  • Kızaran kestaneleri soyun ve şerbetle beraber pişirin. Pişen kestaneleri ezerek püre haline getirin.
  • Ayrı bir tencerede un, süt ve nişastayı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Toz şekeri ilave edin ve 5 dakika pişirin.
  • Tereyağı, vanilya ve bademi ekleyerek pudingi çırpın.
  • Servis kaselerine kat kat kestane ve pudingi paylaştırın.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra badem ve çikolata serperek servis yapın.