Mail: ebru@ebruomurcali.com.tr

Kebaplı Humus

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

Ana Yemekler Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Çocuk Yemekleri Ekonomik Tarifler Köfteler Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Ramazan Tarifleri sporcu ana yemekler Yeni Yıl Yemekleri

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

8 Kişilik

Kıymalı Falafel

  • 1,5 su bardağı nohut
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yeşilbiber
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 adet taze soğan
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Üzerine

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet roka
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
  • Zeytinyağı, pulbiber

Humuslu Harç

  • 1,5 su bardağı nohut
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber

Kebaplı Humus Nasıl Yapılır?

Humuslu Harç Hazırlanışı

  1. Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
  2. Soyulmuş nohutlar, baharat, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.

Falafel Hazırlanışı

  1. Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  2. Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
  3. Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat un ve kıymayı iyice yoğurun.
  4. Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin. Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
  5. Humusun üzerine kıymalı falafelleri yerleştirin.
  6. Haşlanmış nohut, peynir, kıyılmış biber, doğranmış roka, maydanoz ve zeytinyağını gezdirerek servis yapın.
  7. Pul biber serperek servis yapın.

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Difficulty : Kolay

Typology : Ana Yemekler Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Ekonomik Tarifler Köfteler Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Ramazan Tarifleri Sevgililer Günü Sporcu Ana Yemekler Yemekler Yeni Yıl Yemekleri

Question