Kaymaklı Poğaça

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur
  • 4 – 4,5 su bardağı un – azar azar eklenecek
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kaymak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Kaymaklı Poğaça Harcı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
  • Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yogurt ve baharaı karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın.
  • İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Hamur
  • 4 – 4,5 su bardağı un – azar azar eklenecek
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kaymak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Kaymaklı Poğaça Harcı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
Hazırlanışı
  • Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yogurt ve baharaı karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın.
  • İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.