Kayısılı Tarçınlı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı doğranmış kayısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker – kayısılar için
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Yumurta ve toz şekeri tereyağı ile birlikte çırpın.
  • Kayısılar hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza, hamurunuzu boşaltın. Kayısıları hamurun üzerine dökün.
  • Kayısıların üzerine toz şeker ve tarçın serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı doğranmış kayısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker – kayısılar için
  • 1 çorba kaşığı tarçın
Hazırlanışı
  • Yumurta ve toz şekeri tereyağı ile birlikte çırpın.
  • Kayısılar hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza, hamurunuzu boşaltın. Kayısıları hamurun üzerine dökün.
  • Kayısıların üzerine toz şeker ve tarçın serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.