Kayısı Kompostosu

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 cm. çubuk tarçın
  • Su, kabuk tarçın ve tozşekeri kaynatın.
  • Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısıları tencerenize koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT: Kompostonuzu 1 yıl saklamak için;
  • Kayısıları ikiye bölün ve cam kavanozlara paylaştırın, üzerini 1 parmak örtecek şekilde toz şeker dökün.
  • Kavanozlarda üç parmak boşluk kalacak şekilde su ekleyin.
  • Derin bir tencereye kavanozları yerleştirin. Yarısına kadar suyla doldurun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha pişirin.
  • Ocağın altını kapatır kapatmaz kapaklarını kapatın.
  • Ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyunca kavanozları düzeltin ve serin bir ortamda saklayın.
Malzemeler
  • 1 kg. kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 cm. çubuk tarçın
Hazırlanışı
  • Su, kabuk tarçın ve tozşekeri kaynatın.
  • Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısıları tencerenize koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT: Kompostonuzu 1 yıl saklamak için;
  • Kayısıları ikiye bölün ve cam kavanozlara paylaştırın, üzerini 1 parmak örtecek şekilde toz şeker dökün.
  • Kavanozlarda üç parmak boşluk kalacak şekilde su ekleyin.
  • Derin bir tencereye kavanozları yerleştirin. Yarısına kadar suyla doldurun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha pişirin.
  • Ocağın altını kapatır kapatmaz kapaklarını kapatın.
  • Ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyunca kavanozları düzeltin ve serin bir ortamda saklayın.

Etiketler