Kaşarlı Tandır Börek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar – yufka aralarına
Kaşarlı Tandır Börek Harcı
  • 300 gr. dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı yoğurt
Börek Sosu
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Eti tencereye koyun.
  • Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin.
  • Pişen etin kapağını açıp suyunu çektirin.
  • Tereyağı ve küp doğranmış soğanı ilave ederek birlikte kavurun.
  • Baharatını serpip, soğuyunca yoğurt ve peyniri ekleyin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Yağlanmış tepsiye 3 adet yufkayı aralarına sos sürerek ve kaşar peynir serperek yerleştirin.
  • Etli harcı 3. Yufkanın üzerine koyun.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin.
  • Kalan sosu böreğin üzerine boşaltın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar – yufka aralarına
Kaşarlı Tandır Börek Harcı
  • 300 gr. dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı yoğurt
Börek Sosu
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
  • Eti tencereye koyun.
  • Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin.
  • Pişen etin kapağını açıp suyunu çektirin.
  • Tereyağı ve küp doğranmış soğanı ilave ederek birlikte kavurun.
  • Baharatını serpip, soğuyunca yoğurt ve peyniri ekleyin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Yağlanmış tepsiye 3 adet yufkayı aralarına sos sürerek ve kaşar peynir serperek yerleştirin.
  • Etli harcı 3. Yufkanın üzerine koyun.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin.
  • Kalan sosu böreğin üzerine boşaltın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.