Karamelalı Pirinç Tatlısı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 70 dk.

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sütle beraber pirinci bir taşım kaynatın.
  • Şekeri ekleyin ve sıcakken karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
  • Sütte pişmiş pirinçle beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Yağlanmış 1,5 karış enindeki fırın kabına tatlıyı dökün.
  • Üzerini folyo ile kapatın ve kabın yarısına gelecek şekilde sıcak su dolu tepsinin içine oturtun.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Üzerine toz şeker serpin ve tekrar fırına koyup yarım saat daha pişirin.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
  • 2 su bardağı sütle beraber pirinci bir taşım kaynatın.
  • Şekeri ekleyin ve sıcakken karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
  • Sütte pişmiş pirinçle beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Yağlanmış 1,5 karış enindeki fırın kabına tatlıyı dökün.
  • Üzerini folyo ile kapatın ve kabın yarısına gelecek şekilde sıcak su dolu tepsinin içine oturtun.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Üzerine toz şeker serpin ve tekrar fırına koyup yarım saat daha pişirin.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun.
  • Dilimleyerek servis yapın.