Kahveli Kurabiye

Servis: xx kişi

Hazırlama: 45 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı glütensiz un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı süt
  • Tereyağı, toz şekler, nişasta, un, yumurta, vanilya ve kahveyi, karıştırma kabına alın ve yoğurun.
  • Elastik bir hamur elde ettikten sonra 30 dakika hamurunuzun üzerini örterek dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  • Yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca arasına çikolata kremini koyarak kapatın.
Krema Hazırlanışı
  • Tereyağını kısık ateşte eritin rendelenmiş çikolata ve 2 çorba kaşığı süt koyarak, çikolata eriyene kadar çok kısık ateşte karıştırın.
  • Krema, vanilya ve pudra şekerini pürüzsüz olana ve sertleşene kadar iyice karıştırın.
  • Erimiş çikolatayı krema karışımına ekleyin ve birbirine yedirin.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı glütensiz un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
  • Tereyağı, toz şekler, nişasta, un, yumurta, vanilya ve kahveyi, karıştırma kabına alın ve yoğurun.
  • Elastik bir hamur elde ettikten sonra 30 dakika hamurunuzun üzerini örterek dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  • Yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca arasına çikolata kremini koyarak kapatın.
Krema Hazırlanışı
  • Tereyağını kısık ateşte eritin rendelenmiş çikolata ve 2 çorba kaşığı süt koyarak, çikolata eriyene kadar çok kısık ateşte karıştırın.
  • Krema, vanilya ve pudra şekerini pürüzsüz olana ve sertleşene kadar iyice karıştırın.
  • Erimiş çikolatayı krema karışımına ekleyin ve birbirine yedirin.