Kabaklı Kuki

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • 4 adet taze soğan – kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz – kıyılmış
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir veya lor
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 9 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber
  • Kabakları rendeleyin ve üzerine tuz serperek süzgece koyun.
  • Suyu süzülen kabaklarla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yapışkan kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla harçtan koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • 4 adet taze soğan – kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz – kıyılmış
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir veya lor
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 9 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Kabakları rendeleyin ve üzerine tuz serperek süzgece koyun.
  • Suyu süzülen kabaklarla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yapışkan kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla harçtan koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.