İrmikli Mekik

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur
  • 2,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı tereyağı – erimiş
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı kavrulmuş badem
Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Üzerine
  • Soyulmuş badem ve ceviz
Şerbet Hazırlanışı
  • Su, zerdeçal ve toz şekeri kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek dinlendirin.
İrmikli Mekik Hazırlanışı
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini genişçe bir kaseye alıp karıştırın.
  • Koyu bir kek hamuru kıvamını alınca, karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Baklava dilim şeklinde kesin ve ortalarına soyulmuş badem ve ceviz batırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.
  • 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 2,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı tereyağı – erimiş
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı kavrulmuş badem
Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Üzerine
  • Soyulmuş badem ve ceviz
Hazırlanışı
Şerbet Hazırlanışı
  • Su, zerdeçal ve toz şekeri kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek dinlendirin.
İrmikli Mekik Hazırlanışı
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini genişçe bir kaseye alıp karıştırın.
  • Koyu bir kek hamuru kıvamını alınca, karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Baklava dilim şeklinde kesin ve ortalarına soyulmuş badem ve ceviz batırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.
  • 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.