İrlanda Güveci

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 120 dk.

  • 1 kg. iri doğranmış dana kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı – etler için
  • 2 çorba kaşığı tereyağı – sebzeler için
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz, karabiber
  • Etleri tereyağında suyunu çekene kadar kavurun.
  • Sirkeyi ekleyip 3 dakika karıştırın.
  • Üzerine 2 su bardağı su ve defne yaprağını koyun.
  • Güvecinizin kapağını kapatarak 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir tencerede doğranmış sebzeleri salçayla beraber tereyağında soteleyin. Üzerine 1 çay bardağı etin suyundan koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tüm malzemeyi güveçte birleştirin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. iri doğranmış dana kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı – etler için
  • 2 çorba kaşığı tereyağı – sebzeler için
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Etleri tereyağında suyunu çekene kadar kavurun.
  • Sirkeyi ekleyip 3 dakika karıştırın.
  • Üzerine 2 su bardağı su ve defne yaprağını koyun.
  • Güvecinizin kapağını kapatarak 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir tencerede doğranmış sebzeleri salçayla beraber tereyağında soteleyin. Üzerine 1 çay bardağı etin suyundan koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tüm malzemeyi güveçte birleştirin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.