Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 12 adet kayısı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pudra şekeri – üzerine
Krem
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 4 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- Yarım çay bardağı kayısı marmeladı
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yumurtaları krema kıvamını alıncaya kadar toşekerle beraber çırpın.
- Un, süt, krema, marmelat, vanilya ve muskatı ekleyerek birleştirin.
- Yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın.
- Üzerine dilimlenmiş kayısıları batırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 12 adet kayısı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pudra şekeri – üzerine
Krem
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 4 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- Yarım çay bardağı kayısı marmeladı
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Hazırlanışı
-
- Yumurtaları krema kıvamını alıncaya kadar toşekerle beraber çırpın.
- Un, süt, krema, marmelat, vanilya ve muskatı ekleyerek birleştirin.
- Yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın.
- Üzerine dilimlenmiş kayısıları batırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.