Fırında Kayısılı Krem

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 12 adet kayısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pudra şekeri – üzerine
Krem
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • Yarım çay bardağı kayısı marmeladı
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yumurtaları krema kıvamını alıncaya kadar toşekerle beraber çırpın.
  • Un, süt, krema, marmelat, vanilya ve muskatı ekleyerek birleştirin.
  • Yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın.
  • Üzerine dilimlenmiş kayısıları batırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 12 adet kayısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pudra şekeri – üzerine
Krem
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • Yarım çay bardağı kayısı marmeladı
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Hazırlanışı
  • Yumurtaları krema kıvamını alıncaya kadar toşekerle beraber çırpın.
  • Un, süt, krema, marmelat, vanilya ve muskatı ekleyerek birleştirin.
  • Yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın.
  • Üzerine dilimlenmiş kayısıları batırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.