Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet kırmızı kapya ya da dolmalık biber
- 1 adet havuç
- Tuz, karabiber, kimyon, nane
- Yarım su bardağı erişte
Üzerine
- Maydanoz
- Mercimekleri yıkayın ve 1 saat soğuk suda bekletin.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
- Salçayı ilave edin ve 5 dakika kavurmaya devam edin.
- Doğranmış havuç, biber, baharatlar ve süzülmüş mercimeği koyun.
- Üzerini dört parmak geçinceye kadar su ilave edin.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mercimeğin pişmesine yakın erişteleri koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet kırmızı kapya ya da dolmalık biber
- 1 adet havuç
- Tuz, karabiber, kimyon, nane
- Yarım su bardağı erişte
Üzerine
- Maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Mercimekleri yıkayın ve 1 saat soğuk suda bekletin.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
- Salçayı ilave edin ve 5 dakika kavurmaya devam edin.
- Doğranmış havuç, biber, baharatlar ve süzülmüş mercimeği koyun.
- Üzerini dört parmak geçinceye kadar su ilave edin.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mercimeğin pişmesine yakın erişteleri koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.