Mail: ebru@ebruomurcali.com.tr

Elmalı Karanfilli Kurabiye

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

5 Çayı Tarifleri Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Çocuk Yemekleri Diğer Tatlılar Ekonomik Tarifler Hamurişleri Kolay Tarifler Kurabiye Tarifleri Meyveli Tarifler Misafir Yemekleri Parti Yemekleri Tatlı Hamur İşleri

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Ve Bekleme Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine pudra şekeri

Elma Harç

  • 2 adet elma
  • 2 çorba kaşığı tereayğı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Elmalı Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı karanfilli kurabiye yapmak için, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin.
  2. Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
  3. Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  6. Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın.
  7. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın.
  9. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
  10. Pudra şekeri serperek servis yapın.

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Typology : 5 Çayı Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Çocuk Yemekleri Diğer Tatlılar Ekonomik Tarifler Kolay Tarifler Meyveli Tarifler Misafir Yemekleri Parti Yemekleri Tatlılar Yeni Yıl Yemekleri

Question