Ekmekli Tava Böreği

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 55 dk.

  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin.
  • Ayrı bir kasede, yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın.
  • Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın.
  • Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.
  • Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
Hazırlanışı
  • Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin.
  • Ayrı bir kasede, yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın.
  • Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın.
  • Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.
  • Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.