Çilekli Tart

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 25 dk.

Hamur
  • 1,5 – 2 su bardağı glutensiz un
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı xantham gum – arzunuza göre
Üzerine
  • 2 su bardağı çilek
  • Yarım limon suyu
Tart Kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı glutensiz un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Tart Kreması Hazırlanışı
  • Süt, un ve toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyerek el mikseri ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Ara sıra karıştırarak soğutun.
Çilekli Tart Hazırlanışı
  • Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Tereyağı ve unu ekleyerek yoğurun.
  • Sert kıvamlı bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ilave edin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Dinlenmiş hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt kapatın ve 2 su bardağı kuru fasulyeyi kağıdın üzerine koyarak, 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Hazırladığınız kremayı soğuyunca, tartınızın üzerine dökün.
  • Dilimlenmiş çilekleri limon suyuna batırarak yerleştirin.
Malzemeler
Hamur
  • 1,5 – 2 su bardağı glutensiz un
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı xantham gum – arzunuza göre
Üzerine
  • 2 su bardağı çilek
  • Yarım limon suyu
Tart Kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı glutensiz un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Tart Kreması Hazırlanışı
  • Süt, un ve toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyerek el mikseri ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Ara sıra karıştırarak soğutun.
Çilekli Tart Hazırlanışı
  • Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Tereyağı ve unu ekleyerek yoğurun.
  • Sert kıvamlı bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ilave edin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Dinlenmiş hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt kapatın ve 2 su bardağı kuru fasulyeyi kağıdın üzerine koyarak, 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Hazırladığınız kremayı soğuyunca, tartınızın üzerine dökün.
  • Dilimlenmiş çilekleri limon suyuna batırarak yerleştirin.