Çilekli Buz Dondurma

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 600 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • Yarım kg. çilek
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı sahlep
Üzerine
  • Taze çilekler
  • Çilekleri yıkayın ve saplarını ayıklayarak püre haline getirin.
  • Süt ve şekeri bir taşım kaynatın. Sahlebi ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Kremayı mikserle sertşelene kadar çırpın. Çilek püresiyle beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Karışımı cam bir kaseye boşaltarak dondurucuya koyun.
  • Saatte bir çıkartarak mikserle çırpın ve tekrar dondurun.
  • Dondurma karışmayacak kadar sertleşince servise hazırdır.
  • Yaklaşık 5 saat sonra taze çileklerle beraber servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg. çilek
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı sahlep
Üzerine
  • Taze çilekler
Hazırlanışı
  • Çilekleri yıkayın ve saplarını ayıklayarak püre haline getirin.
  • Süt ve şekeri bir taşım kaynatın. Sahlebi ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Kremayı mikserle sertşelene kadar çırpın. Çilek püresiyle beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Karışımı cam bir kaseye boşaltarak dondurucuya koyun.
  • Saatte bir çıkartarak mikserle çırpın ve tekrar dondurun.
  • Dondurma karışmayacak kadar sertleşince servise hazırdır.
  • Yaklaşık 5 saat sonra taze çileklerle beraber servis yapın.