Çilekli Bademli Ezme

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz damla sakızı
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 750 gr. badem tozu
  • 750 gr. tozşeker
Çilek Püresi
  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Üzerine; 1 çay bardağı badem
Çilek Püresi Hazırlanışı
  • Ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri pudra şekeri ile beraber ezerek püre haline getirin.
  • Karıştırarak bir taşım kaynatın ve soğutun.
  • Mutfak robotunuza, toz şeker, badem, tarçın, gül suyu ve damla sakızını koyarak 3 – 4 dakika öğütün.
  • Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Badem hamuruna yavaşça yumurta aklarını yedirin.
  • Yağlanmış fırın tepsinize badem hamurunu yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika pişirin. Ezme soğuyunca üzerine çilek püresi, badem tozu ve pudra şekeri serperek dilimleyin.
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz damla sakızı
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 750 gr. badem tozu
  • 750 gr. tozşeker
Çilek Püresi
  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Üzerine; 1 çay bardağı badem
Çilek Püresi Hazırlanışı
  • Ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri pudra şekeri ile beraber ezerek püre haline getirin.
  • Karıştırarak bir taşım kaynatın ve soğutun.
Hazırlanışı
  • Mutfak robotunuza, toz şeker, badem, tarçın, gül suyu ve damla sakızını koyarak 3 – 4 dakika öğütün.
  • Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Badem hamuruna yavaşça yumurta aklarını yedirin.
  • Yağlanmış fırın tepsinize badem hamurunu yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika pişirin. Ezme soğuyunca üzerine çilek püresi, badem tozu ve pudra şekeri serperek dilimleyin.