Çikolatalı Muzlu Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 55 dk.

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı parçalanmış çikolata
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet muz
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine
  • Ceviz içi
  • Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
  • 2 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu iyice karıştırın.
  • Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın.
  • Toz şeker, un, kakao, karbonat ve çikolatayı harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi yavaşça birleştirin.
  • Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
  • Üzerine ceviz serpin ve kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı parçalanmış çikolata
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet muz
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine
  • Ceviz içi
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
  • 2 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu iyice karıştırın.
  • Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın.
  • Toz şeker, un, kakao, karbonat ve çikolatayı harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi yavaşça birleştirin.
  • Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
  • Üzerine ceviz serpin ve kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.