Çeşnili Biber Dolması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet defne yaprağı
Dolma Harcı
  • 350 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkartın.
  • Soğanı, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
  • Tüm harç malzemelerini harmanlayın.
  • Biberlerin içini harçla doldurun.
  • Zeytinyağında salçayı kavurun.
  • Kabak, patates ve havucu salçaya ilave edip karıştırın.
  • Dolmaları sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprağı ve 2,5 su bardağı suyunu koyun.
  • Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin.
  • Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet defne yaprağı
Dolma Harcı
  • 350 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı
  • Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkartın.
  • Soğanı, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
  • Tüm harç malzemelerini harmanlayın.
  • Biberlerin içini harçla doldurun.
  • Zeytinyağında salçayı kavurun.
  • Kabak, patates ve havucu salçaya ilave edip karıştırın.
  • Dolmaları sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprağı ve 2,5 su bardağı suyunu koyun.
  • Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin.
  • Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.

Etiketler