Biberli Tavuklu Pide

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 90 dk.

Pişirme: 30 dk.

Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Pide Harcı
  • 450 gr. tavuk kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı ceviz içi
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ – kenarlarına
Harç Hazırlanışı
  • Tereyağında tavuk kıymasını suyunu çekene kadar kavurun.
  • Doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyerek soteleyin.
  • Baharatını ve cevizini ilave edip harmanlayın.
Biberli & Tavuklu Pide Hazırlanışı
  • Ilık suya maya ve toz şekeri koyarak karıştırın.
  • Hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Diğer hamur malzemeleriyle mayayı karıştırarak yoğurun.
  • Elastik bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamuru oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 6 bezeye ayırın.
  • Unlanmış tezgahta yarım parmak açın.
  • Ortasına harcı koyup kenarlarını içe doğru katlayın.
  • Hamurun kenarlarına sıvı yağ sürü ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Pide Harcı
  • 450 gr. tavuk kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı ceviz içi
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ – kenarlarına
Hazırlanışı
Harç Hazırlanışı
  • Tereyağında tavuk kıymasını suyunu çekene kadar kavurun.
  • Doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyerek soteleyin.
  • Baharatını ve cevizini ilave edip harmanlayın.
Biberli & Tavuklu Pide Hazırlanışı
  • Ilık suya maya ve toz şekeri koyarak karıştırın.
  • Hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Diğer hamur malzemeleriyle mayayı karıştırarak yoğurun.
  • Elastik bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamuru oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 6 bezeye ayırın.
  • Unlanmış tezgahta yarım parmak açın.
  • Ortasına harcı koyup kenarlarını içe doğru katlayın.
  • Hamurun kenarlarına sıvı yağ sürü ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.