Biberli Meksika Güveci

Servis: 8-10 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 70 dk.

  • 250 gr. kıyma
  • Yarım su bardağı Meksika fasulyesi – kuru ( barbunya kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet acı biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Yarım çay kaşığı karanfil
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • Fasulyeleri akşamdan ıslatın, ertesi gün 1 saat pişirin.
  • Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yarı haşlanmış fasulye, mısır, sebzeler, kıyma, sıvıyağ ve kıyılmış taze soğanı harmanlayarak güvece koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağı kapalı olarak güvecinizi 1 saat pişirin.
  • Mısırunu ve baharatını serptikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın.
Malzemeler
  • 250 gr. kıyma
  • Yarım su bardağı Meksika fasulyesi – kuru ( barbunya kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet acı biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Yarım çay kaşığı karanfil
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
Hazırlanışı
  • Fasulyeleri akşamdan ıslatın, ertesi gün 1 saat pişirin.
  • Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yarı haşlanmış fasulye, mısır, sebzeler, kıyma, sıvıyağ ve kıyılmış taze soğanı harmanlayarak güvece koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağı kapalı olarak güvecinizi 1 saat pişirin.
  • Mısırunu ve baharatını serptikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın.