Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı badem içi
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Tereyağı ve tozşekeri çırpın.
  • Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
  • Unu, badem içi, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, tereyağı ve toz şekerle birleştirerek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle yuvarlayın.
  • Üzerlerine bademlerinizi yerleştirin.
  • Kurabiyelerinizi, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.
Malzemeler
  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı badem içi
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Tereyağı ve tozşekeri çırpın.
  • Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
  • Unu, badem içi, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, tereyağı ve toz şekerle birleştirerek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle yuvarlayın.
  • Üzerlerine bademlerinizi yerleştirin.
  • Kurabiyelerinizi, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.