Acılı Somon

Servis: 2 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 dilim somon – halka şeklinde dilimlenmiş
  • 1 çay kaşığı iri tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 adet lime limon suyu veya normal limon suyu
  • Somonların üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Yapışmayan tavaya zeytinyağını koyun ve somonları çevirerek kızartın.
  • Kızaran somona soya sosu ve tereyağını koyup pişirmeye devam edin.
  • Pul biber, biberiye ve limon suyunu ekleyip 2 – 3 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına koyun.
  • 3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
NOT: Acılı somonun yanında fırında patates veya buharda ıspanakla servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 dilim somon – halka şeklinde dilimlenmiş
  • 1 çay kaşığı iri tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 adet lime limon suyu veya normal limon suyu
Hazırlanışı
  • Somonların üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Yapışmayan tavaya zeytinyağını koyun ve somonları çevirerek kızartın.
  • Kızaran somona soya sosu ve tereyağını koyup pişirmeye devam edin.
  • Pul biber, biberiye ve limon suyunu ekleyip 2 – 3 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına koyun.
  • 3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
NOT: Acılı somonun yanında fırında patates veya buharda ıspanakla servis yapabilirsiniz.