Mail: ebru@ebruomurcali.com.tr

Balkabaklı Lorlu Börek

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Börekler Çörekler Çocuk Yemekleri Diğer Hamur İşleri Ekonomik Tarifler Hamurişleri Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Parti Yemekleri Ramazan Tarifleri Sebzeli Tarifler Tuzlu Hamur İşleri

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

  • 5 adet böreklik yufka

Balkabaklı Börek Harcı

  • 300 gr. balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Börek Sosu

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Balkabaklı Lorlu Börek Hazırlanışı

  1. Balkabaklı lorlu börek için sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  2. Kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için tuzlayarak süzgeçte bekletin.
  3. Küp doğranmış soğanlarla beraber kabakları zeytin yağında soteleyin.
  4. Baharatları ve tüm malzemeyi ekleyerek harcı harmanlayın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları, arasına sos sürerek yerleştirin.
  6. Ortasına gelen kısma harcı yayın. En üste kalan sosu gezdirin. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Typology : Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Börek Çörek Poğaça Börekler Çörekler Diğer Hamur İşleri Ekonomik Tarifler Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Ramazan Tarifleri Tuzlu Hamur İşleri Vejeteryan Tarifler

Question