Balkabaklı Lorlu Börek

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 5 adet böreklik yufka
Balkabaklı Börek Harcı
  • 300 gr. balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Börek Sosu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  • Kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için tuzlayarak süzgeçte bekletin.
  • Küp doğranmış soğanlarla beraber kabakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baharatları ve tüm malzemeyi ekleyerek harcı harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları, arasına sos sürerek yerleştirin.
  • Ortasına gelen kısma harcı yayın.
  • En üste kalan sosu gezdirin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 5 adet böreklik yufka
Balkabaklı Börek Harcı
  • 300 gr. balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Börek Sosu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  • Kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için tuzlayarak süzgeçte bekletin.
  • Küp doğranmış soğanlarla beraber kabakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baharatları ve tüm malzemeyi ekleyerek harcı harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları, arasına sos sürerek yerleştirin.
  • Ortasına gelen kısma harcı yayın.
  • En üste kalan sosu gezdirin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.