Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Zencefilli Limonata

Malzemeler (6-8 kişilik)

5 adet limon suyu ve kabukları
2 adet portakal suyu ve kabukları
1 su bardağı tozşeker (azar azar eklenecek)
1 tatlı kaşığı zencefil
5 - 6 dal taze nane
4 su bardağı su

Hazırlanışı

Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun. Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun. Karıştırarak şekeri eritin. Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım