Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler (6 Kişilik)

2 adet kabak
2 adet salatalık
3 adet patates
Yarım demet taze soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Sos için Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kabak ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kabak ve salatalığın kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı kıyın. Salata malzemelerini bir kaseye koyun. Ayrı bir kasede yumurta, sirke, hardal ve zeytinyağını çırpın. Kalan sos malzemeleriyle yumurtalı karışımı birbirine yedirin. Salata ve sosu harmanlayın. Taze soğan serperek servis yapın.

Türkiye'nin ilk Salata Kitabı

Tüm salata tariflerini sizin için Salata Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım