Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Vişne Şurubu

Malzemeler (6 kişilik)

2 kg. vişne
5 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı

Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın. Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin. Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin. Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun. Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun. Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın. Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım