Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Tavuklu & Rokalı Kısır

Malzemeler (6 Kişilik)

300 gr. tavuk göğüs eti
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet roka

Tavuklar için terbiye;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı süt

Sos için terbiye;

1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı

Tavukları parmak şeklinde dilimleyin ve terbiye malzemelerinin içinde 2 saat bekletin. Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun ve 20 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirin. Haşlanmış nohutu ve çırpılmış sos malzemelerini bulgura ekleyin. Yanmaz bir tavada tavukları soteleyin. Roka ve tavukları bulgura ilave edip harmanlayın ve servis yapın.

Türkiye'nin ilk Salata Kitabı

Tüm salata tariflerini sizin için Salata Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım