Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Tavuklu Cevizli Kroket

Malzemeler (6 Kişilik)

4 adet haşlanmış patates
3 adet yumurta akı
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Un – gerekirse


Harç Malzemeleri

100 gr. tavuk kıyma
8 adet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı ceviz
Tuz, karabiber
Üzerine; 1,5 su bardağı galeta unu, 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı

Harcı hazırlamak için; sıvı yağda kıyma, kıyılmış taze soğan ve baharatı kavurup cevizle karıştırın. Kroket için; rendelenmiş patates ve tüm malzemeyi yoğurun. Elinize çok yapışırsa biraz un ekleyin. Patates hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassılaştırarak ortasına harcı koyup yuvarlayın. Topları galeta ununa bulayın ve buzdolabında 1saat bekletin. Kızgın sıvı yağda kızartın ve servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım