Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Ekmek Hamurlu Kalp Pizza

Malzemeler (4 Kişilik)

1 adet çiğ ekmek hamuru
Yarım çay kaşığı mahlep

DOMATES SOS
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak – ezilmiş
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz, karabiber

ÜZERİNE
8 adet kiraz domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6 dal taze fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI:
• Ekmek hamurunu mahleple beraber yoğurun.
• Mayalanması için, üzerini streçle kapatın ve oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin.
• Unlanmış tezgahta mayalanan hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
• Yağlanmış minik kalp kalıplara hamuru, kenarları yukarı gelecek şekilde paylaştırın.
• Ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış domatesle beraber tüm sos malzemelerini yarım saat pişirin.
• Hamurun üzerine sosu dökün, peynir, dilim domates ve baharatını serperek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
• Üzerine zeytinyağı gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım