Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Çikolatalı & Muz Püreli Pasta

Malzemeler (6 Kişilik)

KEK
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay bardağı kakao
2,5 –3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet olgun muz

ÇİKOLATA KREMASI
2 su bardağı rendelenmiş çikolata
1 çay bardağı krema
4 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:
• Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar el mikseri ile çırpın.
• Tereyağını ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
• Yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
• Ezilmiş muzu ilave edin ve karışıma yedirin.
• Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi birleştirin.
• Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki küçük kalıplara paylaştırın.
• 170 derecede ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirin.
• Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve enine ikiye bölün.
• Arasına çikolata kremasını sürün ve diğer parçayı tekrar kremanın üzerine kapatın.
• Tüm keklerde aynı işlemi yapın ve en üstünü çikolata kremasıyla kaplayın.
• Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Çikolata Kreması Hazırlanışı
• Tereyağı ve kremayı ocakta bir taşım kaynatın.
• Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım