Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Nohutlu Kaşarlı Cizleme

Malzemeler (6 kişilik)

1 su bardağı nohut
4 dilim ekmek içi
7 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kırmız biber
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek
Tuz, karabiber
Üzerine ; 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı

Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım