Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Muskatlı Balkabağı Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)

3 su bardağı küp doğranmış balkabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz
Üzerine
1 çorba kaşığı adaçayı - kuru
2 adet kırmızı biber






Hazırlanışı

Tereyağında küp doğranmış soğanı kavurun. Doğranmış kabakları ekleyerek birlikte 5 dakika soteleyin. Tavuk suyunu koyun ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın. Arzu ederseniz, el blanderi ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Üzerine adaçayı ve kıyılmış kırmızı biber serperek servis yapabilirsiniz.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım