Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Kişnişli Tahıl Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)

1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı buğday
Yarım su bardağı erişte
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber

Üzerine
6 – 7 dal taze kişniş veya
1 çorba kaşığı kuru kişniş


HAZIRLANIŞI:
• Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Suyunu çorbada kullanmak üzere bekletin.
• Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
• Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
• Küp doğranmış domates ve mercimeği ilave edin.
• Üzerine nohutların suyuyla beraber 7 su bardağı su ekleyin.
• Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Erişte, buğday, nohut ve baharatları ekleyin.
• Ara sıra karıştırarak erişte yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Limon suyunu dökün ve kişniş serperek servis yapın.

Türkiye'nin Tatlı Kitabı

Bu kitabımda, meyveli, sütlü, şerbetli, unlu tatlılar, dondurma ve sorbeler, helvalar, şekerlemeler, komposto ve hoşaflarla içeceklerden oluşan 150'den fazla tarife yer verdim. Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım