Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Gül Şerbeti

Malzemeler (6 kişilik)

Yarım kg. kokulu gül yaprağı
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta akı
4, 5 su bardağı su

Hazırlanışı

Tencerenize suyu koyun ve kaynatın. Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun. Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın. Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın. Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım