Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

FINDIK

"Pont Exinus" Karadeniz’in antik çağdaki adıdır. Fındık kelime kökeni olarak bu antik adın “pontik” sözcüğünden türemiş olduğu söylenmektedir. Pontus cevizi de denilen fındık Karadeniz’den farklı coğrafyalara yayıldığı söylense de bazı tarihçiler, Orta Asya’dan Karadeniz’e getirildiğini ifade etmektedirler.

M.Ö. 2838 yıllarında Çin' de de yetiştiriciliğinin yapıldığı yazılı kaynaklardan aktarılmaktadır.

Ülkemizde ticareti yoğun olarak yapılan fındık önemli gelir kaynaklarımızdandır. Binlerce yıldır beslenmemizde yer alan zengin enerji kaynağıdır. Kalp – damar sağlığından, zihin – beden yorgunluğuna kadar pek çok rahatsızlıkta tüketilmesi önerilmektedir. Protein, demir, potasyum, magnezyum, E vitamini ve omega 3 içerir.

Faydalarının yanı sıra yüksek lezzette bir meyvedir. Soslardan, tatlılara, hamur işlerinden, pasta dekoruna, çorbalara ve daha pek çok yemeğe eşlik eder. Yapraklarından da nefis sarmalar hazırlayabilirsiniz...

Sadece meyvesi değil yağı da çok değerli ve lezzetlidir. Fındık yağı aromatik bir yağdır ve sıcak yemeklerde, hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilir.

Fındık yağı mutfak dışındaki kullanım olarak özellikle cilt ve saç için yumuşak kıvamı ve kolay emilmesi dolayısı ile güzellik iksirlerinden sayılabilir...


Fındıklı İncili Kurabiye Fındıklı Kuzu Etli Bulgur Fındık Yağlı Balık Köftesi Ezmeli Kurabiye
Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım