Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Tavuklu Borch (Borscht) Çorbası - Rus

Malzemeler (6 Kişilik)

2 adet tavuk but
3 su bardağı kıyılmış lahana
2 adet kırmızı pancar
2 adet patates
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet havuç
1 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber

Üzerine servis için 6 tatlı kaşığı süzme yogurt


Hazırlanışı

Tavukları haşlayın ve etlerini kemiklerinden ayırın. Suyunu kullanmak üzere bekletin. Küp şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Sebzeleri rendeleyin, lahanayı doğrayın. Rendelenmiş havuç, pancar ve patatesi sırayla ekleyerek soteleyin. Üzerine tavuk suyu, defne ve baharatını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk etleri, sirke, limon suyu ve dereotunu serpin. Üzerine birer tatlı kaşığı yoğurt paylaştırarak servis yapın.

NOT. Geleneksel tarifinde süzme yoğurt yerine özel bir krema olan “Smetana” kullanılır.

Türkiye'nin ilk Çorba Kitabı

Tüm çorba tariflerini sizin için Çorba'nın Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın >

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım