Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Sarımsaklı Enginar Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)

3 adet enginar
6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Tuz, karabiber

Üzerine
Kıyılmış dereotu ve taze soğan


Hazırlanışı

Zeytinyağı ve tereyağı karışımında küp doğranmış enginarları soteleyin. Ununu serpin ve hafifçe kavurun. Ezilmiş sarımsak, baharat ve suyunu koyun. Karıştırarak enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütünü ilave edin, kıyılmış dereotu, ve taze soğan serperek servis yapın.

Not: Arzu ederseniz blander ya da süzgeç yardımıyla çorbanızı pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Türkiye'nin ilk Çorba Kitabı

Tüm çorba tariflerini sizin için Çorba'nın Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın >

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım