Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Bulgurlu Tarhana Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)

4 çorba kaşığı tarhana
1,5 çay bardağı bulgur – pilavlık
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİNE
Kıyılmış maydanoz ve pul biber

Hazırlanışı

Tarhanayı ılık suya koyun ve yarım saat bekletin.Tereyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyerek kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip soteleyin. Üzerine suyunu koyup bir taşım kaynatın. Bulur ve tarhanayı ilave edin, baharatını serpin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve pul biber serperek servis yapın.

Türkiye'nin ilk Çorba Kitabı

Tüm çorba tariflerini sizin için Çorba'nın Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın >

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım