Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Sütlü Mantar Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)

400 gr. mantar
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik



Hazırlanışı

1 çorba kaşığı tereyağında doğranmış mantarlarınızı sarımsakla beraber soteleyin. Mantarlar suyunu çekince ocaktan alın ve bekletin. Ayrı bir tencerede, kalan tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun, üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve sütü dökün ve bir taşım kaynatıp kızarmış mantarları ilave edin. Çorbanızı karıştırarak 15 dakika pişirin. Süt, kremayı ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatıp servis yapın.

Türkiye'nin ilk Çorba Kitabı

Tüm çorba tariflerini sizin için Çorba'nın Kitabı'nda derledim. Tüm kitaplarım için tıklayın >

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım