Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Çilekli Yoğurt Dondurması

Malzemeler (6-8 Kişilik)

Yarım kg. çilek
5 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
200 gr. süzme yoğurt


HAZIRLANIŞI:
• Çilekleri bal ve tozşekerle beraber ezerek püre haline getirin.
• 2 çorba kaşığı yoğurt ve Hindistan cevizini çileklerle beraber iyice karıştırın.
• Kalan yoğurtla tüm malzemeyi birbirine yedirin.
• Karışımı cam bir kaseye alın ve derin dondurucuda 5 saat dinlendirin.
• Dinlenen karışımı mutfak robotunda öğütün ve tekrar dondurucuya koyun.
• Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.
• Yoğurt dondurmanızı servis kaselerine paylaştırın ve taze çilekle beraber servis yapın.


Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım