Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Biberli Çıtır Soğan

Malzemeler (6 kişilik)

2 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
1,5 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Yumurtanın sarısı ve sütü çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve biberi harmanlayın. Süt ve unlu karışımı birleştirin. Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaşça karışıma yedirin. Soğanın kabuklarını soyun. Yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Soğan dilimlerini halkalar halinde ayırın. Halkaları karışıma batırın ve iyice bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım