Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

AYIN KONUSU: YAZLIK TARİFLER

PATLICAN

Anavatanı Doğu Asya, Hindistan kökenli bir bitki olduğu yaygın bir görüştür. Ancak son yapılan arkeolojik kazılarda Karya Uygarlığı’nda mermere işlenmiş patlıcan figürlerine rastlanmış. Bu durumda Ege Bölgemiz mevcut patlıcan araştırmalarına yeni bir yön verecektir.

Mutfağımızda en çok yemeği yapılan sebzelerin başındadır. Çorbalardan salatalara, böreklerden, pilavlara, kızartmasından, musakkasına, oturtmasına, tatlısına hatta reçeline kadar pek çok seçenekte baş rol oyuncusudur.

“Evde patlıcan varsa mutlaka güzel bir yemeğe dönüşür”...

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım