Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Tameya - Bakla Köftesi

Malzemeler (6 kişilik)

2 su bardağı kuru iç bakla
1 adet kuru soğan
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı taze kişniş
veya
1 tatlı kaşığı kuru kişniş
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karbonat

Kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı küp doğranmış kaşar peynir

Hazırlanışı

Kuru baklayı suyunu değiştirerek bir gece suda bekletin. Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Baharatları, karbonatı, taze soğan, soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun. Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak misket köfteler hazırlayın. Ortalarına kaşarları yerleştirip yuvarlayın. Köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartarak servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım